Loading...

Holly House

A subtle renovation and extension to an Arts and Cratfs house
in the village of Sunningdale, Ascot

Renovated front elevation

We have extended the rear and cut a void into the ground floor. This void has been filled with a expansive Crittal window array

The new open plan living space is flooded with light from the Crittal windows

 

 

 

The frameless skylight is almost invisible

A sense of increased volume was created with a full width mirror in the family bathroom

 

Ensuite bathroom


Project Details
  • Client: Private Client
  • Date: Completed March 2016
  • Contact Value: ?175,000

Holly House is a subtle extension to an Arts and Crafts cottage in the village of Sunningdale. Situated in the Holy Trinity conservation area and in the curtilage of the Grade II listed church, the extension needed to be respectful to its environment.
Our design extended and remodelled the ground floor, whilst adding a bedroom suite to the first floor. We opened up the ground floor forming one open plan space and added a full width Crittal glass array facing onto the garden. To add further light to the main space, a 6m frameless skylight floods north light into the room.


Address

Studio 201
Bershire House
High Street
Ascot
SL5 7HY

t: 01344 637915
e: email@rjha.co.uk